Nelítostná Bitva o Prahu se mezi největšími rivaly – Engineers a Karlovkou – odehraje v rámci EUHL, European University Hockey League. O co jde? Evropská univerzitní hokejová liga je soutěž v ledním hokeji, které se účastní vysokoškolští studenti. Podmínkou je věk do třiceti let, účast na denním nebo externím studiu příslušné vysoké školy a absence profesionální smlouvy.

Sekeráš trophy

Soutěž organizuje European University Hockey Association (EUHA) a jejím patronem je bývalý dlouholetý reprezentant, slovenský hokejový obránce známý svou tvrdou střelou od modré čáry, Ľubomír Sekeráš. Jeho jméno je vyryto i na poháru pro vítěze.

Soutěž byla založena v roce 2013 a od té doby v lize nastoupilo celkem 10 klubů. Z toho 3 kluby odehrály všechny dosavadní sezóny.

Doprovodný program

Teď se v rámci EUHL můžete těšit na Bitvu o Prahu. A to jak na parádní hokej, tak i na spoustu doprovodných akcí, které vás zabaví nejen v čase mezi třetinami. Půjde o různé soutěže s partnery zápasu, také můžete zkusit štěstí v sázkové kanceláři. Samozřejmě nebude chybět klasické pivo a klobása na doplnění energie.

V loňském roce zažil vyprodaný stadion úžasnou atmosféru a skvělé střelecké dostihy. Pokud milujete hokej, přijďte se na Hvězdu přesvědčit, jakou mají pražští Engineers a hráči Univerzity Karlovy formu. A dorazte s pořádně nabitými hlasivkami.