Nejstarší evropská freestyle motokrosová akce přiveze do Prahy špičky světové scény FMX. Sestavu aktérů pomáhala dávat dohromady legenda české FMX scény Martin Koreň. V Praze nebudou chybět Dustin Miller, Adam Jones a Nate Adams z USA, Erick Ruiz z Mexika, Jamie Squibb z Anglie, Jason Cesco a Matteo Botteon z Itálie, Daniel Bodin ze Švédska, Gilles Dejong z Belgie a další.

Mezi české hvězdy bude patřit Petr Kuchař, Matěj Česák, Radek Bílek, Zdeněk Fusek, František Máca a hlavně Libor a Filip Podmolové, kteří se postarají o světový unikát. Jako první Češi v jediný moment skočí současně vedle sebe stejný trik – double back flip neboli dvojsalto vzad.

„Je to hrozná výška, a o to větší rána na dopadu,“ říká Libor Podmol o unikátním triku, na který společně s bratrem tvrdě trénoval. „Musíme sledovat, co dělá ten druhý, stejně se rozjet a stejně zaškubnout," vysvětluje mladší z bratrů.

FMX Gladiator Games bude mít v listopadu už 18. ročník a každý z těch uplynulých byl v něčem unikátní, v Praze se vždy odehrálo něco výjimečného. Ať už šlo o salto na Harley Davidson, či nekonečné jezdecké “vláčky”, nebo skoky různých strojů najednou. Letos to bude české dvojsalto vzad. A organizátoři slibují, že na podiu bude daleko více ledek - prý to bude srovnatelné s koncertem - a také pyro show má být ještě úžasnější...