Aerobic a posilování ve fitness už tolik nefrčí. Dnes lidé touží spíše po adrenalinových sportech. Jedním z nich je i vzdušná akrobacie, která zažívá v poslední době velký boom. A nejde pouze o disciplínu soutěžní, dá se jí věnovat i rekreačně.

Pro každého, kdo nemá strach z výšek

Vzdušná akrobacie patří k základům novocirkusového umění. Jde o spojení tance, akrobacie a triků s rekvizitou. Vybrat si můžete kruh, šálu, hrazdu nebo lano.

Postupným tréninkem se nabírá potřebná síla a flexibilita, abyste se mohli se svým uměním posouvat neustále dál, nebo v tomto případě spíše výš.

První mistrovství ČR a SR

Nyní se můžete podívat, jak bude vypadat vůbec první Mistrovství České a Slovenské republiky tohoto sportu. Akrobaté budou 26. října provádět dechberoucí figury a dokonce i pády z výšky, kdy se zastaví těsně nad zemí.

„Dopoledne se budou konat i juniorské kategorie, těšit se můžete také na divácky velmi atraktivní disciplínu - Doubles = dvojice. Mezi jednotlivými soutěžními choreografiemi uvidíte i vystoupení TOP akrobatů, kteří usednou jako odborníci v porotě,“ uvedla pro web praha.eu Jarmila Hanzlíková, prezidentka pořádající organizace European Pole Dance Federation.

Přestože se v soutěži hodnotí řada technických parametrů, i divák laik se brzy zorientuje a určitě si užije netradiční podívanou.