Advantage Cars Prague Open každý rok slibuje skvělou podívanou. Jak by ne, vždyť jde o ženský turnaj ITF s dotací 80 000 amerických dolarů a mužský turnaj kategorie ATP Challenger Tour s dotací 43 000 euro.

Celá řada tenisových hvězd

Advantage Cars Prague Open se v naší republice koná už od roku 2001. A za tu dobu se na Štvanici divákům představila celá plejáda světových tenisových hvězd.

V rámci tohoto mezinárodního turnaje se na ostrově mezi Holešovicemi a Karlínem v minulosti zapotili například Gael Monfils, Samantha Stosurová, Victoria Azarenková, Martina Hingisová, Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Martina Navrátilová, Tomáš Berdych, či další česká naděje Markéta Vondroušová.

Mužským favoritem je Pavlásek

Kdo se na Štvanici koncem července představí letos? Pořadatelé slibují silné hráčské obsazení a lákají tak na skvělou tenisovou podívanou. „V hlavní soutěži mají jistý start čtyři daviscupoví reprezentanti Adam Pavlásek, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář a Václav Šafránek,“ uvedl dlouholetý ředitel mužské části Vladislav Šavrda s tím, že právě Pavlásek je podle něj jeden z letošních mužských favoritů.

Loni ženský turnaj vyhrála Markéta Vondroušová

I v kategorii žen se představí celá řada skvělých hráček. A která turnaj ovládne? Loni si titul vybojovala dlouholetá členka pořádajícího klubu I. ČLTK Praha a česká vycházející naděje – osmnáctiletá Markéta Vondroušová (aktuálně 106. hráčka světa), která ve finále porazila další domácí tenistku Karolínu Muchovou.