Pražský antukový turnaj vypukne na prvního máje, vyvrcholí pak v sobotu 6. května. A stejně jako v předchozích letech bude na zápasy (kromě závěrečného finále) vstup zdarma.

Čtyři hráčky světové dvacítky

Opět je na co se těšit. Už teď je jasné, že JT Banka Prague Open 2017 si nenechají ujít čtyři hráčky světové dvacítky: třetí nasazená Karolína Plíšková, jedenáctá Caroline Wozniacká, sedmnáctá Samantha Stosurová a osmnáctá Barbora Strýcová.

„Ukazuje se, že náš turnaj si ve světě získal skvělé jméno. Hráčky o něm vědí a do Prahy jezdí rády,“ říká ředitelka akce Petra Černošková, jejímž přáním je, aby se do finále dostala alespoň jedna Češka. „V letošní konkurenci to však bude mimořádně těžké,“ naráží Petra Černošková na účast bývalé světové jedničky Wozniacké, která v poslední době ukazuje nebývalou formu.

Jediný tenisový turnaj v Česku

Silné zastoupení bude mít i Česká republika – složení Karolína Plíšková, obhájkyně titulu Lucie Šafářová, Barbora Strýcová či Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková slibuje minimálně skvělou podívanou.

A kdo ví, zda si jedna z nich třeba neodnese vítěznou trofej. Nebylo by to poprvé. Tak třeba předloňský ročník ovládla Karolína Plíšková, loni zase vítěznou křišťálovou trofej vybojovala Lucie Šafářová.

„Přála bych si zase vyhrát. Připravená, myslím, budu výborně,“ prohlásila naše jednička Plíšková, která doufá v pěkné počasí. „Je to jediný turnaj v Česku a šance nás vidět doma. Přijde moje rodina, známí a doufám, že i hodně dalších lidí," řekla.

Historie turnaje

J&T Banka Prague Open je profesionální tenisový turnaj žen hraný v Praze. Probíhá na antukových dvorcích Tenisového klubu Sparta Praha. Původně se jmenoval pouze Sparta Prague Open a konal se na nižším okruhu ITF, a to v letech 2010 – 2014.

Od předloňské sezony byl povýšen a řadí se do kategorie WTA International Tournaments jako jediná česká událost v nejvyšší úrovni ženského i mužského tenisu.

 

Více informací na stránkách www.jtbopen.cz