Veřejnosti budou od čtvrtka 25. října k dispozici cesty, které vyjadřují heslo „Climbing for everybody“/„Lezení pro každého“ - tedy dostupné nováčkům i malým dětem. V loňském roce této možnosti využilo více než 700 dětí. Letos jsou motivací odměny od outdoorového odborníka a partnera akce, značky RockPoint.

Mistrovství České republiky v lezení na obtížnost se uskuteční o víkendu 27. - 28. října za účasti nejlepších českých lezců. Soutěž bude probíhat v kategoriích muži, ženy, junioři, juniorky, mládež A chlapci (16-17 let) a mládež A dívky (16-17 let). Své mistrovství si užijí i nejlepší akademici. Semifinále a finále bude součástí nedělního programu, kdy se představí stejně jako lezci umění ve výškách skupina Arte Levite, tentokrát formou vzdušné akrobacie na šálách. Soutěžní stěna bude vysoká 13 metrů s převislostí 6 metrů.

Od pondělí 29. 10. pak budou na profilu stěny pro veřejnost postaveny poněkud náročnější cesty, ale stále v duchu „Climbing for everybody“. Zde už nebude zcela samozřejmé dosažení vrcholu, ale zato každý úspěšně překonaný krok bude důvodem k radosti a úsměvu.

O bezpečnost lezců se budou starat certifikovaní jističi, a dalším bezpečnostním prvkem bude i možnost zapůjčení lezeckého vybavení přímo na místě.