O tom, že je sport pro děti přínosný, asi není třeba polemizovat. A pokud vaše potomky baví tenis a sní o tom, že bude příštím Berdychem nebo Kvitovou, nabízí Český tenisový svaz možnost změřit si neoficiálně síly s vrstevníky.

Mini a babytenis

V areálu Hamr Záběhlice pro nejmenší připravili dva typy turnajů – v minitenisu a babytenisu. Minitenis je určený malým sportovcům od 6 do 7 let. Hraje se přes tenisovou síť s měkkými míči, které se odráží zkrácenou raketou na druhou polovinu dvorce.

Dalším stupněm je babytenis pro děti od 8 do 9 let. I tady se odlehčený míč odráží zkrácenou raketou přes tenisovou síť. Dvorec je však větší, protože u téhle hry se malí tenisté už připravují k přestupu ke klasickému tenisu.

Turnaje nanečisto

Cílem záběhlických turnajů je, aby si děti nanečisto vyzkoušely turnajovou atmosféru. Mohou si zde zahrát několik zápasů proti různým soupeřům, a to pod vedením trenérů, kteří se na tuto věkovou kategorii specializují. Podobná klání totiž slouží jako jakýsi mezistupeň mezi tréninkem a oficiálními turnaji.

Zároveň je to výborná příležitost pro rodiče, aby se seznámili s prostředím tenisových turnajů a viděli své ratolesti nejen při tréninku, ale i při zápasech.

 

Podívejte se na webové stránky: www.hamrsport.cz