Loni byl seznam nabídek od sportovních klubů velmi pestrý. Zahrnoval jak tradiční sporty (fotbal, tenis, volejbal atd.), tak i třeba nordic walking či lukostřelbu. Celkem se do Měsíce náborů zapojilo již přes 140 klubů. Na své si přišli i zájemci o gymnastiku, zumbu, plavání, florbal a další sporty. V letošním roce je zatím přihlášeno přes sto klubů a další se každým dnem přihlašují. Nabídka tam bude opět pestrá.

Hlavním cílem akce je podpora zdravého životního stylu zacílená na věkovou skupinu mezi šesti a patnácti lety. Je důležité oslovit nejen děti, ale i jejich rodiče, a to především ty, kteří jsou sami sportovně aktivní, a není jim lhostejné, jak jejich děti tráví volný čas“ říká k projektu Vít Šimral, pražský radní pro oblast školství a sportu.

Dětem a jejich rodičům se nabízí možnost vyzkoušet si jakýkoliv sport. Informace o jednotlivých klubech a jejich náborech naleznete jednom místě na stránkách Prahy sportovní. V rámci akce Měsíc náborů do sportovních klubů je také možnost setkání s trenéry sportovních oddílů, náhled do sportovního prostředí a zázemí klubů a třeba i příležitost setkat se s vrcholovými sportovci a olympijskými vítězi.

Seznam zapojených sportovišť je k dispozici na stránkách Praha sportovní v sekci Projekty zde: https://prahasportovni.eu/mesic-naboru-do-sportovnich-klubu-2019/