Urban Challenge je první městský překážkový běžecký závod svého druhu v České republice. Závod je dostupný každému, ať jde o začátečníka, nebo trénovaného sportovce.

„Každý člověk by se v životě měl pokusit zdolat své limity, překonat životní překážky a nástrahy. Proto je tu Urban Challenge, který prověří tvé fyzické a psychické schopnosti. Překonáš-li Urban Challenge, překonáš hlavně sám sebe,“ vyzývají organizátoři závodu.

Účastníky čeká například přeskakování aut, lezení přes popelnice či kontejnery, běh atomovým krytem a mnoho dalších výzev. I když některou překážku nezvládnou, mohou dál pokračovat. Jedinou podmínkou je, že vynaložili maximální úsilí pro jejich překonání. Závodit mohou i děti, které mají na akci speciálně připravené okruhy v délce 900 a 1 800 metrů.

Pokud nebude naplněna kapacita, bude možná registrace k závodu ještě na místě. Informace zde.

Doprovodné akce

V areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice je připraven i bohatý doprovodný program. Zájemci budou mít možnost změřit si svou zdravotní kondici nebo potrénovat rovnováhu v podobě moderního provazochodectví, představí se i mistr ČR ve slackline, vystoupí taneční studio DOMINO a další. V průběhu celé akce bude k dispozici dětský koutek Kouzelný ostrov.

Stánek zde bude mít i Klub cystické fibrózy, který Urban Challenge podporuje. Cystická Fibróza (CF) je závažné a nevyléčitelné dědičné onemocnění postihující zejména dýchací a trávicí systém. Lidé z Klubu budou mít v stánku větrníkovou dílničku, kde si budete moct vyrobit větrník, který je logem Klubu a zároveň i symbolem lidí s CF, pro které je mnohdy obtížné ho svým dechem roztočit.