Turnaje se zúčastní 8 týmů, které přijedou z Bahrajnu, Spojených arabských emirátů, USA, Švýcarska, Islandu, Indie, Kataru a v neposlední řadě z České republiky. Turnaj je organizován Českomoravským kriketovým svazem a finančně podporován hl. m. Prahou. Tradičně se zápasy hrají na 20 overů. Poprvé si během turnaje zahrají i děti a pocítí tak mezinárodní atmosféru kriketového turnaje. Zápas pro děti se odehraje v sobotu 8. 9. mezi 14:00 - 16:00 hodinou.

„Kriket v České republice roste v každém aspektu a je fantastické, že máme možnost na konci kriketové sezóny úspěšný rok oslavit právě na turnaji Pepsi Cup. Letos se zejména těšíme na to, že se turnaje zúčastní i naši nejmladší členové (nyní 250 dětí), kteří zatím hrají kriket pravidelně během kroužků ve školách. Doufáme, že jednoho dne pár dětí z této skupiny bude tvořit základ českého národního týmu,“ říká Chris Pearce, hlavní trenér Kriketové Akademie ČR.

Všichni, kdo chtějí zažít pravou kriketovou atmosféru, povzbudit jeden z týmů či si jen přijít popovídat o kriketu, jsou vítáni. Vstup na akci je zdarma.

Kromě mezinárodní účasti se turnaj může pochlubit i jedinečným technickým zázemím. Hřiště je vybaveno reproduktory ozvučujícími celé hřiště. Zápasy jsou komentovány a živě vysílány přes Facebook. Diváci na hřišti i doma tak mají možnost lépe pochopit hru.

Doprava na akci je pro diváky zajištěna zdarma. Zájemci se mohou svézt v typickém britském Double-deckru až na hřiště ve Vinoři. Autobus odjíždí od hotelu Duo (Teplická 492, Praha 9) o víkendu v těchto časech: v sobotu v 11:00 a 12:30, v neděli v 10:30 a 13:00. Zpět odjíždí autobusy ze hřiště v sobotu v 16:30 a 18:30 a v neděli mezi 17:00 a 18:00.


Více o kriketu na stránkách https://czechcricket.cz/.