Mladé sportovce bude do Liberce doprovázet 47 trenérů a 2 vedoucí, celkem se tedy z Prahy vydá 298 osob. „Vlajkonošem naší výpravy bude Tomáš Svoboda, bratr olympijského vítěze Davida, sám úspěšný triatlonista,“ připomněla vedoucí výpravy Romana Beková.

Praha má naděje v atletice, cyklistice, judu a možná i gymnastice. „V kolektivních sportech věříme především basketbalu, ale také florbal by mohl být na nejvyšších stupních. No a i beach volejbal vypadá velmi slibně,“ zhodnotila vyhlídky týmu jeho vedoucí. Pozornost si zaslouží ale i Thomas Kroa, který je nominován v lezení na obtížnost. A mezi účastníky se nachází i jedno slavné příjmení. Za hlavní město totiž bude závodit Kateřina Šebrlová, dcera úspěšného otce. Je nominována hned ve dvou disciplínách – v atletice a fotbalu.

Cíl Pražanů je tedy před zahájením soutěží vcelku jasný, hlavní město chce opanovat celkové pořadí krajů. „Ambice máme nejvyšší, budeme útočit na zlato. Zatím jsme totiž hodně krát zůstali o stupínek níž,“ dodala Beková. Od roku 2015 se totiž hlavní město Praha pravidelně umísťuje na stříbrné pozici.

Aktuální informace z Letní olympiády dětí a mládeže v Liberci a výsledky pražské výpravy budou k dispozici na stránkách Prahy sportovní.