Cesta za snem je organizace, která se snaží vrátit lidi po úrazech nebo po nemocích zpátky zase do života. A ukázat jim, že život, který nastal, stojí za to žít, stojí za to využít svou druhou šanci.

Děje se to především na sportovních akcích, jejichž cílem je smazávat handicapy. Takové akce dokazují, že sport je pro všechny bez předsudků a bariér.

Kdo za tím stojí?

Organizaci Cesta za snem založil Heřman Volf, který je po úraze na lyžích již 12 let na vozíku a sám se snaží, aby jeho život byl prospěšný nejen pro něj, ale i pro ostatní. Úraz nebo nemoc se totiž netýká jen postižené osoby, u které je důležité zvýšit jak fyzickou, tak psychickou kondici, ale právě celých rodin a blízkého okolí.

Organizace dokáže spoustu věcí. Především se snaží plnit sny lidem, kteří to potřebují - paraplegikům, kvadruplegikům, amputářům, nevidomým, či neslyšícím.

Organizace vymyslela například první Handy cyklo maraton, závod, který nikde ve světě nemá obdoby. Handy kvadriatlon, kde se spojují opozitní dvojice lidí – handicapovaný a nehandicapovaný, muž a žena, junior a senior.

Cesta za snem mimo jiné stojí i za zcela novým konceptem zážitkových víkendů pro handicapované, kde terapeuty a psychology vystřídali noví kamarádi. A další projekt se chystá v první polovině února. Půjde o serfování na umělé vlně.

Adapted Surfing

Může vůbec vozíčkář surfovat? Je možný surfovat bez nohou? Rukou? Bez zraku? Cesta za snem miluje výzvy, a tak organizace připravila ve spolupráci se Surf Arena Praha výzvu další. 24 lidí se tak zdarma dostane do simulátoru body surfingu. A díky tomu si sjedou svou první vlnu a zažijí ten nádherný pocit, kterému propadly miliony surfařů na celém světě.

Přijďte určitě fandit a po surfování vše probrat na after party!