Přibližně 150 profesionálních skateboardistů z cca 25 zemí bude závodit od pátku do neděle v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick, pro dívky je připraven závod v disciplíně street a bowl jam. Vyhlášení vítězů, kteří si odnesou originální poháry ze sklárny Ajeto glass a rozdělí prize money 750.000 korun (36.000$), bude v neděli po 20:00 hodině. V porotě zasedne například legendární skater Pat Duffy.

Jezdci se letos mohou jezdci těšit na zcela nový povrch skateparku, raily, boxy a centrální překážku a návštěvníci se budou moci sklouznout na skimboardu nebo si vyzkoušet obratnost prstů ve fingerboardingu. Samozřejmostí bude možnost sledování živého přenosu závodu na velkoplošné obrazovce.

Na travnaté ploše mezi parkem a břehem Vltavy se otevře tradiční Relax zóna, jež nabídne skvěle ozvučenou hudební stage, kterou po desáté hodině večerní vystřídají party DJs.

Festivalovou náladu doplní restaurace, stánky s občerstvením a bary. Příležitost bude i k nákupu v obchodech se skateboardovým vybavením a oblečením.