A domácí borci v závodě budou mít své zastoupení. Aby ne, když trénují na jedné z nejlepších drah u nás.

První plochodrážní stadiony u nás vznikaly ve 30. letech ve městech jako je Praha, Pardubice, Liberec, Divišov, Mšeno, Slaný a Březolupy. V současné době je nejznámější a nejnavštěvovanější právě břevnovský stadion Markéta, který slouží jezdcům ploché dráhy od roku 1959.

Bohatá historie

První Mistrovství světa jednotlivců na krátké ploché dráze se uskutečnilo v roce 1936. V Praze se poprvé jelo roku 1979. Současná podoba MS, Speedway Grand Prix, se na Markétě koná od roku 1997. Od té doby prodělal areál značnou proměnu a změnil se v moderní stánek klasické ploché dráhy, kde se kromě extraligy jednotlivců jezdí také závody družstev.

Máme skvělé jezdce

V bohaté plochodrážní historii České republiky se objevuje také mnoho jmen s mezinárodními úspěchy. Patří mezi ně zejména Luboš Tomíček st. (který se stal poslední obětí závodu o Zlatou přilbu a na jehož počest se od roku 1969 jezdí každoročně Memoriál na pražské Markétě), Antonín Kasper st. a ml., Jiří Štancl st., Zdeněk Kudrna, Roman Matoušek, Bohumil Brhel, Lukáš a Aleš Drymlovi a další.

Objevuje se také několik výborných juniorských závodníků (Matěj Kůs, Filip Šitera, Martin Gavenda), kteří by mohli být dobrým příslibem do budoucnosti.

 

Podívejte se na webové stránky: www.speedway-prague.cz