MMA je zkratka anglického Mixed Martial Art. Jedná se o moderní plnokontaktní sportovní disciplínu využívající kopy, údery, zápas ve stoje, porazy a boj na zemi (údery, páky a škrcení) různých stylů bojových umění a sportů.

Bojuje se v oktagonu (osmiúhelník vyplněný pletivem, často označovaný jako klec) a pokud si myslíte, že jsou MMA zápasy bez pravidel, jste na omylu. I tenhle sport se řídí regulérními předpisy, na něž během zápasu bedlivě dohlíží rozhodčí. A za jejich nedodržování může být bojovník i diskvalifikován.

Zvolí se historicky první šampion

Mezi hlavní taháky celého MMA svátku, který se 28. července uskuteční pod otevřeným nebem, bude patřit vyvrcholení populární pyramidy těžkých vah s korunovací historicky prvního šampióna organizace OKTAGON MMA.

V akci bude mnoho zápasníků, mezi nimiž nechybí hvězdy domácí scény jakými jsou Miloš Petrášek, David Kozma, Martin Šolc, Michal Kotalík, Miroslav Brož a další…

Potvrdí Brož svou neporazitelnost?

Zajímavých duelů na Štvanici proběhne celá řada. Jedním z tipů je třeba zápas mezi českým želízkem v ohni Jaroslavem Brožem a slovenským silákem Gabrielem Torokem. Miroslav Brož je multitalent, který v minulosti hrál profesionálně hokej a reprezentoval Českou republiku na té nejvyšší úrovni. Kvůli zdravotnímu stavu však profesionální dráhu hokejisty ukončil, ale v roli hokejového trenéra dál vede mládež. A k tomu zkouší štěstí právě v kleci. Už sedm let mu to vychází skvěle. Jestli potvrdí svou neporazitelnost, to se dozvíte právě na Štvanici.

Počasí by mělo přát, udělejte si čas na pořádnou show a ochutnejte atmosféru jakou jinde nezažijete. MMA totiž provokuje naše dávno zapomenuté pudy, boří mýty a přináší nový pohled na gladiátory 21. století.

 

  • Více informací zde