Pravidelné vycházky jsou součástí cyklu nazvaného Prahou turistickou podpořeného hlavním městem Prahou. Určeny jsou pro širokou veřejnost a nejsou nijak omezené. Přijít může prostě každý, kdo chce protáhnout své tělo, nebo třeba jen poznat nová místa. Vítáni jsou nejen dospělí, ale také děti a samozřejmě i senioři.

Kudy vedou trasy?

Trasy jsou různé. Po pražských parcích, zahradách, památkách... Připravte se však na to, že nejde o žádné procházky o pár krocích. Výlety nebývají kratší než sedm kilometrů.

A vězte, že pochody, které mají svou tradici už sedmnáct let, jsou velmi oblíbené. Ne nadarmo proto patří mezi významné akce Klubu českých turistů, který je podporován hlavním městem Prahou. Každoročně se cyklu účastní okolo 15 000 turistů!

Pěší, cyklo a další turistické akce

Chcete se seznámit s pražským Klubem českých turistů? Pak byste měli vědět, že byl založen v roce 1888, v hlavním městě sdružuje zhruba 2 500 členů napříč věkem a má 9 turistických oddílů mládeže.

Pro širokou veřejnost klub organizuje pěší, cyklo a další turistické akce, zabývá se rovněž značením turistických tras v obvodech Praha, Praha – Východ a Praha – Západ.

Pochod Dr. Roberta Šumavského okolo Prahy

Kromě pochodů Prahou turistickou klub organizuje akci Za jarním sluníčkem, kterou se oficiálně zahajuje jarní turistická sezóna, dalším jeho významným počinem je Piknik v Botanické - celoměstské setkání turistů a milovníků zeleně.

Tak neváhejte a přijďte na nejbližší akci - 11. března na 37. ročník Pochodu Dr. Roberta Šumavského okolo Prahy. Každoročně se koná na památku dr. Roberta Šumavského, spoluzakladatele oddílu Střelka a pochodů okolo Prahy, který v roce 1981 tragicky zahynul na dovolené u moře. Ačkoli se tento pochod chodí každý rok, má jednu zvláštnost, pokaždé to je po jiné trase. Letos si můžete vybrat z kratší – 10,5 kilometrové, nebo delší – 29,5 kilometrové.

Na akci není třeba se předem přihlašovat. Pokud máte zájem se zúčastnit, stačí v uvedeném časovém rozsahu přijít na start, který je označen nápisem a logem KČT. Po zaplacení startovného dostanete podrobný popis trasy. Nemusíte se tedy bát, že budete někde bloudit. Organizátoři slibují, že vždy dojdete bez problémů do cíle.

 

Více informací na www.prahouturistickou.cz