V letošní sezoně už podruhé otevře chuchelské závodiště své brány. V klasickém nedělním čase od dvou hodin se zde 15. 4. totiž koná jubilejní 60. Velká dubnová cena Factoringu České spořitelny, a. s., s délkou tratě 1 800 metrů a s price money 150 tis. Kč.

Tříleté adeptky klasické Jarní ceny klisen pak otestují svou připravenost v 44. Memoriálu Rudolfa Deyla (běží se na 1400 metrů a o 135 tis. Kč. Memoriál je pojmenován po slavném herci, který byl velkým fanouškem dostihového sportu.

Oblíbené místo filmových hvězd

Dostihové závodiště v Praze-Velké Chuchli bylo založeno již v roce 1906, prvním koněm, kterému se podařilo zvítězit, byla klisna Vision v sedle se svým majitelem, zvěrolékařem Františkem Bartoschem. 22. května 1921 se zde běželo první Československé derby, o deset let později derby oficiálně navštívil prezident Tomáš Garrigue Masaryk.

Za první republiky na chuchelské dostihy jezdily i známé osobnosti, například Vlasta Burian, Ferenc Futurista, Rudolf Deyl st., či Adina Mandlová. Dnes se dostihům pomalu vrací bývalá sláva.

Od dubna do října

Kromě rovinových cvalových dostihů se zde konají i klusácké. Běhá se od začátku dubna do konce října, s výjimkou letní pauzy v červenci a srpnu. Dostihové závodiště je oblíbeným výletním místem pro obyvatele Prahy i její návštěvníky, pro jednotlivce, dvojice i celé rodiny.