Skvělou atmosféru loni vytvořilo 12 400 návštěvníků za doprovodu sportovní elity v čele s olympijskými vítězi – judistou Lukášem Krpálkem, moderním pětibojařem Davidem Svobodou, hokejistou Martinem Procházkou.

Tradiční sporty i novinky

Náborový festival pro děti a mládež od 3 do 18 let, který se stal vyhledávanou a oblíbenou akcí, zve i letos vyznavače všech druhů pohybu. Vedle sebe se v jeden den na jednom místě setkají tradiční kolektivní hry jako fotbal a hokej, olympijské individuální disciplíny ve formě veslování či tenisu, i netradiční záliby jako kin-ball, parkour a irské tance.

Vše hravou formou

Je tedy jasné, že Sporťáček není o nudných stáncích s letáky. Sporťáček představí na jednom místě sporty tak, abyste si na ně mohli "sáhnout" a poznat trenéry, kterým rodiče dítě svěří. Festival zároveň umožní získat cenné informace o všem, co ke sportování patří.

V tuto chvíli, kdy do zahájení akce schází ještě přes sto dnů, už je nahlášených na 40 sportovních klubů a další přibývají každým dnem.

Přijdou i olympionici

I letos se dětem představí známí sportovci. A prý jich přijde ještě víc než loni. Už teď se ví, že dorazí například Petr Pilát, který závodí ve freestyle motocrossu, sportovní gymnasta a olympionik Martin Konečný, slavný judista a olympijský vítěz Lukáš Krpálek, bronzový kajakář z olympiády Jiří Prskavec, olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda, či plavkyně Barbora Závadová.

Akcí plnou zábavy a pohybu, jejímž partnerem je hlavní město Praha, provede známá dvojice moderátorů Zorka Hejdová a Pavel Cejnar.

 

Podívejte se na webové stránky: www.wannadosports.com