Na festivalu MOVE fest se představí různé tradiční i netradiční sportovní disciplíny, zdravý životní styl i sportovní vybavení. Všechny sporty bude možné si na místě vyzkoušet zdarma pod vedením profesionálních lektorů. Například lukostřelbu, cvičnou stěnu, slackline, fotbalovou klec, tenisový trenažér, skákání na trampolíně nebo jógu či tai chi.

Chybět nebude ani pódiový program s ukázkou izraelského bojového umění, sportovním aerobikem a tanečním vystoupením hip hopu. Děti jistě potěší skákací hrad a chybět nebude ani občerstvení, tombola a spousta zábavy.

Akce Bezstarostná jízda je určena hlavně cyklistům, skejťákům, longboardisůtm a dalším milovníkům koleček, ale i chodcům či běžcům a vozíčkářům.

Návštěvníci uvidí také exhibice předních jezdců na U-rampě, profesionálních bikerů, skateboardistů a také exhibiční vystoupení oblíbeného parkouru. Všechny disciplíny si zájemci budou moci vyzkoušet a využít půjčovnu kol, skateboardů, longboardů a koloběžek zdarma.

Na pódiu se bude debatovat na téma doprava ve městě se zástupci hlavního města Prahy, profesionály silničního provozu z BESIP, propagátory kampaně Čistou stopou a se zástupci Sportovního svazu vozíčkářů.