Pole dance je na první pohled velmi náročná sportovně taneční disciplína. Věnovat se jí ale může každý. Vůbec nezáleží na věku, na hmotnosti ani na předchozích pohybových zkušenostech. Ač to zní neuvěřitelně, je to pravda. Jakmile člověk propadne kouzlu tohoto zajímavého sportu, překvapí sám sebe, co v něm vlastně vězí a čeho všeho je schopen.

Adrenalin, neuvěřitelné kousky, zábava

Soutěž má dlouholetou tradici nejen u nás, ale i v zahraničí. Na pódiu se proti sobě postaví vždy dvě tanečnice nebo tanečníci a v zadaném časovém limitu na náhodně zvolenou hudbu se snaží svým výkonem zaujmout odbornou porotu. Ta se zaměřuje na technické provedení, náročnost, splnění povinných prvků a také improvizaci.

Oproti běžným pole dancovým soutěžím, kde se předvádí cca čtyřminutová sestava, tady každý soutěžící vystupuje ve dvou intervalech. Díky krátké pauze, kterou během střídání se svým protějškem má, neztrácí energii na další akrobatické kousky.

Každý divák si přijde na své

Dopoledne budou startovat kvalifikační battly, ze kterých nejlepších šest závodníků postoupí do odpoledního finále.

Soutěž je adrenalinová, dynamická a velmi divácky atraktivní. Během celého dne se na pódiu vystřídá osm výkonnostních a věkových kategorií. Každá kategorie má svá specifika a je něčím jiným zajímavá. V porotě usedne celkem šest odborníků a po 19. hodině budeme znát vítěze,“ uvedla Jarmila Hanzlíková, prezidentka pořádající organizace European pole dance federation.

Během přestávek si můžete navíc projít stánky s oblečením specializovaným pro pole dance, jógu a fitness, které budou umístěny přímo v hale nad hledištěm. Kdo si bude chtít toto sportovní umění vyzkoušet na vlastní kůži, bude mít možnost přímo ve vestibulu sportovní haly.

Akce se koná za podpory městské části Praha 2.