Akce, kterou Praha svým obyvatelům každoročně nabízí, je velmi oblíbená. Tak například loňský 9. ročník přilákal do vybraných sportovišť přes 25 tisíc obyvatel metropole!Podle náměstka primátorky a radního pro dopravu a sport Petra Dolínka bývá největší zájem o plavecké bazény, veřejná kluziště, posilovny či bowling.

Více než stovka sportovišť

Nabídka sportovišť přihlášených do tohoto projektu ani letos nezklame. Pražané si budou moci v týdnu od 25. do 31. prosince zdarma zasportovat na více než stovce míst po celém hlavním městě.

„Nebudou chybět sporty jako jezdectví, kulečník, lezení či skateboarding,“ uvedl Petr Dolínek s tím, že své brány otevře také spousta tělocvičen a sportovních hal, kde si Pražané mohou zahrát veškeré míčové sporty.

Do bazénu či na brusle

A kam si například můžete zajít protáhnout tělo zdarma? Tak třeba do již zmíněného plaveckého bazénu. Do projektu se zapojilo například Podolí, či plavecký bazén v Hloubětíně.

Je libo na brusle? Pak neváhejte navštívit Zimní stadion Hvězda, stadiony Nikolajku, Hasu, Kobru, či Ice arenu Letňany.

Pokud vás známí už dlouho lákají na spinnig, také si můžete tohle cvičení na speciálních kolech v rámci projektu Týden sportu zdarma vyzkoušet. Třeba ve Spinning aréně na Praze 2, či v centru Spinning Radlice.

Prověřte fyzičku na lezecké stěně

Chcete prověřit svou fyzičku na boulderingu? Máte možnost. Lezecký terén o rozloze 260 metrů čtverečních s více než 80 značenými cestami a přes 3000 chyty vám nabízí podnik Boulder V Síti na pražském Žižkově.

Lezení bez lana po umělých stěnách vysokých maximálně 4 metry vám zcela zdarma umožní poslední prosincový týden i Lokal Blok na Smíchově. A sem můžete vzít i své ratolesti. Místní stěna je totiž vhodná i pro děti. Loni tu přímo pro ně postavili celé nové patro!

A to není vše, co Týden sportu Pražanům nabízí. Kompletní seznam sportovišť s podrobnými informacemi najdete na stránkách Praha sportovní.