Bike Prague je největší pražské klání horských kol, jež si každoročně nenechají ujít nejen ostřílení závodníci, ale ani cyklisté amatéři, kteří se chtějí projet v nádherné přírodě a k tomu zažít parádní atmosféru bikového závodu.

Trasy vedou krásnou přírodou

Bike Prague, který je součástí prestižní mezinárodní série Inter-Mountain Series, kam patří mimo jiné i legendární rakouský závod Salzkammergut Trophy, závodníkům nabídne dvě trasy. Obě začínají od Galerie Butovice a povedou chráněnou krajinnou oblastí Českého krasu, Prokopského údolí i k vysílači Cukrák.

Samozřejmostí bude zřetelné vyznačení omezovací páskou, takže nemusíte mít strach, že byste během jízdy zabloudili. Po cestě vám budou k dispozici i občerstvovací stanice s vodou, inotovými nápoji, ovocem, tyčinkami a energetickými tablety.

Kratší varianta i pro začátečníky, delší trasa je náročnější

Kratší trasa je dlouhá 35 kilometrů s převýšením 705 metrů a jezdcům nabídne široké cesty bez větších technických libůstek. Podle organizátorů ji zvládnou i úplní začátečníci.

Druhá varianta je náročnější, tudíž pro ty zkušenější sportovce. Na 65 kilometrů dlouhé trase jezdce čeká řada technických sjezdů a zdolají převýšení 1 050 metrů.

Unikátní na tomto závodě je, že si účastníci klání variantu trasy můžou rozhodnout až přímo na trati. Nebudou-li se cítit ve formě, prostě zvolí kratší cestu, pokud si budou věřit, otevřená jim je těžší volba.

Závodí i děti

Bike Prague je opravdu populární závod. Svědčí o tom fakt, že se rok od roku do něj hlásí stále více zájemců. Třeba loni se ho účastnilo bezmála 2 000 závodníků všech věkových kategorií, z různých koutů republiky a dokonce i ze zahraničí.

A myslí se i na děti. Pro nejmenší bikery jsou přichystané trasy od 350 metrů až po 3 kilometry. A pokud nebudou mít ani po závodu ratolesti dost, můžou se ještě vyřádit třeba na trampolíně, skákacím hradu, přichystané bude pro ně i malování na obličej, seznámení s aplikací Záchranka, kvízy, soutěže, balónky zdarma či představení kampaně “Jezdím jako člověk”.

Chybět nebude ani servis kol, tombola a další vychytávky.