V první fázi je k dispozici okruh v délce cca 300 metrů, pokud bude nadále mrznout či sněžit, organizátoři jsou připraveni okruh prodloužit. Provozní doba je stejná jako v minulých sezónách od 8 ráno až do 21 večer, po setmění je trasa osvětlena. Po celou dobu bude k dispozici převlékárna, půjčovna lyží, bot i hůlek a bufet v teple tribuny.

Lyžuje se jako v uplynulých letech zdarma díky vstřícnosti závodiště a podpoře hlavního města Prahy, které na provoz finančně přispívá a umožnilo organizátorům bezplatnou výpůjčku rolby a mobilní zasněžovací věže od Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy.

V rámci projektu je velká pozornost věnována školním programům, kdy žákům škol jsou nabízeny lekce základního lyžování zdarma, včetně instruktora lyžování a možnosti využít půjčovnu vybavení.

Délku provozu Skiparku limitují klimatické podmínky, ale dosud se vždy podařilo také za podpory zasněžovací věže provozovat běžecký okruh v rozmezí 5 až 10 týdnů. V roce 2013 to bylo 9 týdnů, v olympijském roce 2014 se lyžovalo v Chuchli 5 týdnů, v roce 2015 byl park provozován 10 týdnů a loni 7 týdnů.

„Výkyvy teplot nám příliš nevadí, technický sníh vydrží i v několika stupních nad nulou. Důležité ale je, aby nepršelo," uvedla na páteční tiskové konferenci k zahájení provozu Skiparku Kateřina Neumannová.

Aktuální informace včetně obrazu z webkamery jsou k dispozici na www.skiparkchuchle.cz.