O kluziště na Letné je v letošní sezóně velký zájem. „Jen za první měsíc od spuštění kluziště jej navštívilo asi 44 tisíc lidí, což znamená 11procentní nárůst oproti roku 2017. Velký zájem je také ze strany škol, za prosinec si přišlo zabruslit celkem 230 školních skupin,“ řekl radní hl. m. Prahy Vít Šimral.

Oproti minulé zimě byl provoz kluziště rozšířen až do 24. února, díky moderní technologii je totiž možné udržovat kluziště až do teploty 15 °C nad nulou. Na kluzišti je k dispozici mimo jiné půjčovna bruslí a jejich broušení, kryté zázemí s vytápěným stanem a gastrokoutek. Součástí programu jsou také tematické akce pro veřejnost - nejbližší Pražany čeká již 14. února na svátek zamilovaných.

Pro Pražany také připravuje hlavní město běžkařskou trasu, která vznikne na Vypichu v Praze 6. Provoz ski parku se ale odvíjí od aktuálního počasí. V loňském roce zahájil provoz až zhruba v polovině února, i přesto ale zaznamenal velký úspěch. „Osobně mě těší, že Pražané hojně využívají možnosti ke sportování, proto jsem i pro letošní rok podpořil záměr skiparku na Vypichu,“ dodal radní Šimral. Ski park v minulém roce navštívilo zhruba 30 tisíc lidí a 44 škol.

Bruslařskou plochu na Letenské pláni naleznou zájemci v blízkosti ulice Milady Horákové naproti fotbalovému stadionu Sparta, skipark pak přímo na Vypichu před hlavním vstupem do obory Hvězda.