Letos bylo pro zpestření závodu přidáno několik novinek, jako časovky týmů a jednotlivců na určitých úsecích, měřený úsek do extrémního převýšení a místa s povinným střídáním. Taktiku a trasu si každý tým určoval sám. Start byl na Václavském náměstí 28. července s cílem dojet 1. srpna na Ladronku.

Deset týmů tento rok opravdu překvapilo, protože závod zvládlo natolik dobře, že do cíle dorazilo už o den dříve. Mezi nimi byl i tým PRAHA, který dojel do cíle 31. července ve 21:09 hodin s celkovým časem 81 hodin a 1 minuta. Závod ale naprosto jistě vyhrál tým Desafio s časem dojezdu 31. července. v 17:19 hodin s celkovým časem 75 hodin a 45 minut.

Ze čtyřčlenných týmů se na prvním místě umístil tým Bronec sport píchlej řetěz s časem dojezdu 1. srpna ve 20:41 hodin a 101 hodinami a 34 minutami na trase. 

Tento rok závod poprvé dokončil tým Černí koně, který skončil na 27. místě a zaslouží si obrovské uznání a obdiv, protože se skládal pouze z handicapovaných jezdců.

Tým Osmikrásky si také zaslouží veliké uznání, protože  jej tvořily pouze ženy. I ony dojely do cíle asklidily obrovský obdiv.

Největší smůlu měl tým „otce“ maratonu Heřmana Volfa (HEŘ-MAN 4 DAYS), který minul Fakultní nemocnici v Ostravě o 100 metrů a neorazil si cyklo pas. Za tuto chybu následovala penalizace v cíli 18 hodin. Bez této chyby by byl jejich výsledek neuvěřitelný, protože Heřman Wolf najel 474 km, což je jednoznačně nejvíce kilometrů ze všech třístopých jezdců.

Všechny týmy si zasloužily obrovský potlesk za odvahu a vytrvalost, jakou předvedly během letošního závodu, který nesl podtitul: Jedeme v tom všichni!, a společně s návštěvníky slavnostního zakončení tohoto unikátního maratonu si užily zábavný program na Ladronce.