Začátek trasy: tram Hostivařská
Konec trasy: tram Hostivařská
Vzdálenost: 6,4 km
Přibližný čas při rychlosti:  
3km/h 2h 8min
4km/h 1h 36min
5km/h 1h 17 min
Povrch trasy: asfalt, zpevněná cesta
Popis trasy: Trasa začíná (a končí) u tramvajové zastávky Hostivařská a pokračujé ulicí Hostivařská ze které se odbočí vleno do ulice U Břehu, která vede až do lesoparku Hostivař podél potoka Botiče. První polovina trasy je víceméně po rovině. Po 1,5 km se dojde k přehradě, podél které se pokračuje další 1,5 km. Poté následuje asi 300m úsek výraznějšího stoupání do horní části parku, kde se jde cca 2km po vrstevnici a pak následuje příkré klesání zpět na naučnou stezku podél Botiče, po které se trasa vrací zpět na tramvajovou zastávku Hostivařská.
Vhodné pro: NW, běh, kočárky
Zajímavosti na trase: naučná stezka Povodím Botiče
   Hostivařská přehrada
pramen U Hostivařské přehrady
Hřiště: V "horní" části parku několik dětských hřišt
Restaurace: Pivnice U Jeníčka
    Hospůdka Karolína
Restaurace Meandr
Restaurace Pod Hrází
Obtížnost (1-10): 5
Data z Garminu: muž, 36 let, 92 kg
Čas: 1:02:25
Průměrná rychlost: 6,2 km/h
Spálené Kcal: 492
Stoupání: 62 m
Klesání: 62 m
Nutriční komentář: Před touto trasou si určitě dopřejte plnohodnotný pokrm (bílkovinnná potravina + sacharidová potravina), který konzumujte minimálne hodinu a půl před zahájením činnosti. Tato trasa dále nevyžaduje větší potřebu svačin. Je vhodné mít s sebou v případě potřeby kus ovoce (jablko, banán, hruška,..). Diabetiky by po stoupání do kopečka mohla zastihnout lehčí hypoglykémie, určitě s sebou mějte antihypoglykemické potraviny (ovocný džus, hroznový cukr, ovocná müsli tyčinka,..). Tekutiny během pohybu doplňujte hypotonickým nápojem v podobě pitné vody, vody se šťávou, či neperlivou slabě mineralizovanou minerálkou (Dobrá voda, Magnézia,..). Pozor na konzumaci alkoholu, ke kterému bude blížící se letní počasí pobízet. Věděli jste, že 500ml Plzeňského piva pokryje svojí kalorickou hodnotou polovinu vydané energie z této procházky? 
Komentář lékaře: Tato trať je vhpdná již pro zdatnější chodce. 6,2 km je poměrně dlouhá  trať, která vyžaduje kvaltiní obuv i sportovní oděv. Máte-li vyoký krevní tlak, zkuste si po procházce a příjezdu domů cca 5-10 min po dosednutí zěmřit krevní tlak, ten zazanmenejte. Změřte si ho také v den kdy nebudete na turistické procházce. Možná budete překvapeni, jak se zlepšil. V případě, že ke vysoký, může to být tím, ež procházka byla velmi intenzivní,a le také tím, že jste zapomněli ranní lék vzít, což je skoro pravděpodobnější varianta. Pokud vás z procházky bolí klouby (kolenní , kyčelní), poraďte se se svým lékařem o vhodné pohybové aktivitě. 
Odkaz mapy.cz https://mapy.cz/s/W7jG
Odkaz garminconnect.com https://connect.garmin.com/modern/activity/1172014951