Začátek trasy: Výstaviště Holešovice (tram), parkování placené u Výstaviště, nebo v zónách placeného stání
Konec trasy: Výstaviště Holešovice (tram)
Vzdálenost: 6,4 km
Povrch trasy: asfalt, kostky, zpevněná cesta
Popis trasy: Trasa začíná (a končí) u konečné stanice tramvaje Výstaviště Holešovice. Část trasy vede po znašené cyklostezce, kde se pohybují jak cyklisti tak bruslaři. Od Výstaviště se jde kolem Planetária z mírkného kopečka a po překřížení hlavní bruslařské cesty se parkem vrátíte na cyklostezku. Na rozcestníku vede trasa směr Trója, pod viaduktem, před schody směrem na most do Tróji se uhýbá doleva a pokračuje podél Malé říčky k dalšímu viaduktu, kterým se trasa vrací zpět do Královské obory. Po "hlavní cestě" se dostanete k bývalé myslivně dokud následuje mírné stoupaní s několika schody až k Místodržitelskému letohrádku, odkud je pěkný výhled na Stromovku a Tróju (tuto část je možné vynechat a pod schody pokračovat rovně po cestě). Od letohrávku se cesta svažuje zpět do obory až k Šlechtově restauraci a poté po cestách parku Stromovka. Závěr trasy je do mírného kopce zpět k zastávce tramvaje Výstaviště Holešovice.
Vhodné pro: NW, seniory, kočárky (při vynechání schodů)
Zajímavosti na trase: Planetárium
   bývalá myslivna
Místodržitelský letohrádek
Hřiště: Po trase je k využití několik dětských hřišt
Restaurace: Šlechtovka
  Restaurace Vozovna
Obtížnost (1-10): 3
Data z Garminu: Muž, 90 kg, 36 let
Čas: 1 h 2 m
Průměrná rychlost: 5,9 km/h
Průměrné tempo 10:11/km
Spálené Kcal: 528
Průměrná TF 111/min
Maximální TF 136/min
Stoupání: 41 m
Klesání: 41 m
Nutriční komentář: Projití této trasy by vám nemělo trvat déle než 2 hodiny, proto je třeba vzít si především dostatek tekutin (0,5 -1 litr). Zvolte neperlivou vodu - může být i minerální a mírně oslazená. Poctivá svačina na cestu není nutná, ale malé doplnění energie v podobě kusového ovoce (jablko, hruška) se může hodit. Na cestu vyražte najedení, ovšem s určitým odstupem od posledního hlavního jídla. Pokud se léčíte s cukrovkou, základem je mít s sebou první pomoc pro případ hypoglykémie ve formě krabičky džusu či hroznového cukru, případně kousek pečiva.
Komentář lékaře: Poměrně rovinatá trať, nicméně poměrně dlouhá, je vhodná pro lidi se střední kondicí, kteříá již bez větších problémů zvládají  kratší tratě. Pokud jste na začátku snažení, určitě si v polovině dejte přestávku. U pacientů s vysokým krevním tlakem doporučujeme změři krevní tlak před procházkou a hlavně po návratu domů. Možná budete sami překvapeni, že bude po procházce krevní tlak v uspokojivých hodnotách. Rada pro diabetiky: sledujte své glykémie pravidelně, pokud půjdete alespoň 3 x týdně podobně náročnou trasu, glykémie se skoro jistě zlepší.
Odkaz mapy.cz https://mapy.cz/s/Fi1d
Odkaz garminconnect.com https://connect.garmin.com/modern/activity/1155981001