První ročník této soutěže, určené hlavně pro děti a mládež, se uskutečnil v roce 2005. Úmyslem organizátorů bylo vytvořit kvalitní a prestižní plavecké závody převážně pro žákovské kategorie, kterých v té době nebylo příliš mnoho.

Kvalitní technika a přímé přenosy

Od následujícího roku byla pro velký zájem přidána také kategorie nejmladšího žactva, s každým dalším ročníkem se počet zúčastněných plavců a oddílů neustále zvyšoval.

Závod je typický použitím kvalitní techniky - kromě elektronické časomíry Omega a tradičních světelných výsledkových tabulí závody disponují kvalitním ozvučením a velkoplošnou projekční stěnou, na kterou jsou promítány záběry průběhu jednotlivých klání z několika kamer. Jarní cena je také živě vysílána na webu.

Kategorie

Do závodu jsou zařazeny kategorie na 50 metrů volný způsob, 50 metrů znak, všechny disciplíny na 100 a 200 metrů a 400 metrů volný způsob. V jednotlivých disciplínách se vyhlašují první tři nejlepší závodníci v každé věkové kategorii.

Jarní cena je hojně navštěvována i veřejností, která přichází fandit mladým závodníkům. Letos se přihlásilo 62 plaveckých oddílů, 1 034 závodníků a diváci uvidí celkem 4 950 startů!

 

Podívejte se na webové stránky: www.jarnicenaprahy.cz