Powerchair Hockey je jediný kolektivní sport pro lidi s největším pohybovým omezením. Unikátní pravidla nejvíce podobná florbalu jsou uzpůsobena tak, aby se do hry mohl zapojit každý, kdo je schopen jakýmkoli způsobem ovládat svůj elektrický vozík. V České republice se Powerchair Hockey hraje od roku 2002. Dnes v České ligové soutěži soupeří pět týmů a mezinárodní turnaje organizované pražskými kluby patří mezi nejoblíbenější v Evropě. 

Český reprezentační tým má doposud na svém kontě účast na Mistrovství Evropy 2005 v Itálii (6. místo) a 2008 v Belgii (7. místo). V rámci přípravy na Kvalifikační turnaj 2019 se pod vedením reprezentační trenérky Andrey Kuncové zúčastnil také dvou klubových turnajů, a to ve Švýcarsku a Nizozemí. Tým se pravidelně schází jednou za dva měsíce v Praze k jednodennímu soustředění.

Program turnaje začíná po oba dny v 10:30 hodin. Každý tým se dvakrát střetne ve vzájemném utkání s tím, že na Mistrovství Evropy postoupí pouze celkový vítěz turnaje. A jaké jsou šance českého týmu? Příprava, herní kvalita, domácí prostředí, podpora fanoušků a zkušenost reprezentační trenérky mají velkou šanci, aby dovedly národní tým k úspěchu. Šance je značná, příležitost neopakovatelná a český tým udělá vše pro to, aby uspěl.

Přijďte český tým podpořit!