Výběr dvanácti světových mládežnických týmů kategorie do 19 let se v Praze představí v termínu od čtvrtka 20. července do středy 26. července 2017.

Stejně jako každý rok můžeme očekávat jak pestré složení týmů, kde nebudou chybět zástupci z Nigérie, Turecka, Anglie, tak i zkušené mezinárodní rozhodčí.

Jako tradiční účastník všech ročníků, dvojnásobný vítěz turnaje a obhájce loňského prvenství nastoupí AC Sparta Praha. Druhým českým zástupcem bude neméně slavná SK Slavia Praha. Silným soupeřem jim jistě bude dlouholetý účastník Premier League anglický Everton FC. Novinkou v letošním ročníku bude účast nigérijského fotbalového klubu Real Sapphire.

Celkem se představí 300 hráčů, kteří přijedou do Prahy předvést své fotbalové dovednosti nejen divákům, ale i početné skupině skautů z předních evropských klubů.

Finálový zápas jako tradičně proběhne na stadionu pražských Bohemians 1905 v Ďolíčku, kde bude v rámci sportovního odpoledne připraven zábavný program pro všechny příchozí.

„Stejně jako každý rok se těšíme na nové hráče, kteří přijedou na náš turnaj a ukáží v Praze své dovednosti. Velice zajímavé bude sledovat jejich další postup v kariéře, jelikož ti nejlepší se brzy po skončení turnaje prosazují v profesionálním fotbalu. Všem našim účastníkům přejeme mnoho sportovních úspěchů,“říká předseda organizačního výboru GENERALI CEE Cup Roberto De Blasio

GENERALI CEE Cup„Podpora sportovního projektu, kde mladí lidé rozvíjejí svůj sportovní potenciál a charakter osobnosti, je pro naši společnost radostí. Znovu se podílíme na podpoře tohoto významného turnaje, kde můžeme vidět nejen vynikající sportovní zážitky ale i velmi pestré prolínání kultur, jazyků a zvyků,“ připojuje Jan Marek, tiskový mluvčí společnosti Generali.

Sportovní hledisko turnaje bude opět podpořeno charitativním přesahem, kdy výtěžek ze vstupného bude poukázán na konto UNICEF, mezinárodní organizace podporující ochranu a zlepšování životních podmínek dětí.

Více informací o GENERALI CEE Cup 2017 na internetových stránkách turnaje www.ceecup.org, na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram.