Přijede také FC Nitra, kyperský Aris Limassol či bosenské FK Sarajevo. Potřebné dokumenty pro cestu do Prahy právě vyřizuje také nigerijská akademie Real Sapphire. Zbývající tři celky ještě budou oznámeny. V minulosti se na turnaji sledovaném zahraničními skauty představilo mnoho talentů, kteří se později prosadili v profesionálním fotbale.

Z Čechů můžeme jmenovat například Jiřího Kulhánka, jenž momentálně hraje v základní sestavě sparťanského A-týmu, libereckého kanonýra Matěje Pulkraba či nadějného stopera Teplic Alexe Krále. Nejlepší hráč loňského ročníku, Angličan Anthony Gordon, se již dočkal soutěžní premiéry v A-týmu Evertonu.

Během posledního turnajového dne také proběhne v Ďolíčku dětský den. Pro děti i jejich rodiče bude účast zdarma. Malým fotbalistům (i nefotbalistům) se bude věnovat bývalý útočník Sparty, Besiktase Istanbul či Austrie Vídeň Tomáš Jun. Poté už přijde na řadu finále. Výtěžek ze vstupného na poslední duel bude opět věnován na dobročinné účely, všechna ostatní utkání bude možné navštívit zdarma.

Akce se koná ve spolupráci s hlavním městem. „Chceme, aby také Praha měla svůj prestižní mezinárodní mládežnický turnaj ve stylu evropských fotbalových velmocí. Jsme rádi, že právě CEE Cup tato kritéria splňuje a těší nás, že ho můžeme každoročně podporovat,“ uvedl Antonín Lébl, předseda Výboru pro sport a volný čas Zastupitelstva hl. m. Prahy.