Závod atakuje hranici 1500 účastníků ze 45 zemí světa, jeho kapacita je naplněna. V kategorii MIDDLE figuruje 1100 účastníků, z toho téměř padesátka profesionálních triatlonistů. Do kategorie TRY-ATHLON určené pro veřejnost se registrovalo 200 lidí, na start se postaví také 50 tříčlenných týmů v kategorii ŠTAFETY. Závody v kategorii JUNIOR pro děti a mládež do 15 let mají 50 zájemců, stále je však možnost se registrovat přímo v den konání závodu HERVIS CHALLENGEJUNIOR, tedy v pátek 27. července.

Mezi profesionály nebude chybět současná triatlonová jednička Javier Gómez, loňský vítěz prvního ročníku FORD CHALLENGEPRAGUE Pieter Heemeryck, mistr světa v dlouhém triatlonu Pablo Dapena či německý reprezentant Maurice Clavel. Českou republiku budou reprezentovat Petr Vabroušek, Tomáš Řenč, Lukáš Kočař, Pavel Petrásek, Simona Křivánková, Helena Kotopulu a Lenka Králová.

Na start FORD CHALLENGEPRAGUE se postaví také známé české osobnosti. Účast potvrdil kardiochirurg Jan Pirk, operní zpěvák Jiří Langmajer či bývalý desetibojař Roman Šebrle. V kategorii ŠTAFETY se představí tým Nadace ČOV ve složení Jana Pechanová, Jiří Ježek a David Svoboda.

Pro všechny závodníky mám jen slova obdivu,“ říká primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová. „Sama velmi ráda běhám, ale triatlon je samozřejmě úplně jiná a mnohem náročnější disciplína. Dlouhodobě podporujeme nejrůznější sportovní akce a jsem proto velmi ráda, že jsme se mohli stát i partnery FORD CHALLENGEPRAGUE. Všem závodníkům přeji hlavně hodně sil,“ dodává pražská primátorka.

Triatlonový svátek začíná již v pátek 27. července veletrhem EXPO a závody HERVIS CHALLENGEJUNIOR pro děti a mládež, sobota 28. července pak bude patřit hlavním závodům v kategorii MIDDLE, ŠTAFETY a TRY-ATHLON.

INFORMACE

Termín:

28. července 2018

Místo konání:

Praha

Start:

Střelecký ostrov (mapa)

Cíl:

Vítězná ulice (mapa)

PROGRAM:

Pátek 27. července

  • EXPO – veletrh sportovního vybavení a partnerů závodu - Vítězná a Zborovská ulice
  • HERVIS CHALLENGEJUNIOR – běžecký závod pro děti a mládež od 3 do 15 let - Střelecký ostrov – start v 16.00 hodin

Sobota 28. července

  • EXPO – veletrh sportovního vybavení a partnerů závodu - Vítězná a Zborovská ulice
  • CHALLENGETRY-ATHLON (0,38 km plavání, 18 km na kole, 4,2 km běh) – start: na Střeleckém ostrově v 8.30 hodin – cíl: ve Vítězné ulici
  • FORD CHALLENGEPRAGUE MIDDLE (1,9 km plavání, 90 km na kole, 21,1 km běh) a CHALLENGEPRAGUE ŠTAFETY (tříčlenné štafety 1,9 km plavání, 90 km na kole, 21,1 km běh) – start: na Střeleckém ostrově ve 12.00 hodin – cíl: ve Vítězné ulici

 

Podrobné informace na stránkách závodu.