Pokud se rozhodnete registrovat jako závodník, pospěšte si, uzávěrka je 23. července. Jestliže ji nestíháte nebo si na závod netroufáte, rozhodně se můžete přijít podívat a možná se inspirovat do dalších tréninků na příští ročník.

Několik závodů

A co že to na závodníky čeká? Závodů je hned několik. FORD CHALLENGEPRAGUE MIDDLE znamená 1,9 km plavání, 90 km jízdy na kole a běh na 21,1 km. Poběží se také štafety na stejné vzdálenosti anebo CHALLENGETRY-ATHLON - se zkrácenými trasami 0,38 km plavání, kolo 18 km a 4,2 km.

V pátek před samotným závodem se pak koná vložený běžecký závod pro děti a mládež od 3 do 15 let.

Kam jít fandit?

Plavecká část se odehraje ve Vltavě. Start i cíl je na Střeleckém ostrově, který budou účastníci obeplavávat. Nejlepší výhled tak bude buď z mostu Legií nebo přímo ze Střeleckého ostrova.

Pokud jde o cyklistickou část, pak nejatraktivnějším místem pro diváky je určitě oblast na konci Vítězné ulice u mostu Legií. Běžecký úsek je možné sledovat z obou břehů Vltavy či Žofína. Následně je možné se přesunout do cílové rovinky ve smíchovské Vítězné ulici a podpořit vítěze.

Do Vraného a zpět

A kam přesně borci poběží či pojedou? 2 okruhy cyklistické části zavedou účastníky ven z centra města směrem na Vrané nad Vltavou a zpět. Trasa je z velké části rovinatá. Běžci si užijí hned 4 okruhy, které vedou podél obou břehů Vltavy přes Rašínovo nábřeží, náplavku, Palackého most a Janáčkovo nábřeží. Povrch trasy je jak dlážděný, tak asfaltový.

Všichni účastníci FORD CHALLENGEPRAGUE si užijí trasu v kulisách Pražského hradu, Karlova mostu, Národního divadla nebo Vyšehradu. Zažijí neopakovatelnou atmosféru mezinárodního triatlonového závodu v centru hlavního města. A skvělou atmosféru si jistě užijí také diváci.

 

Podívejte se na webové stránky: www.challenge-prague.com