Na závod LifeInLine Tour, který se letos koná už počtrnácté, se každoročně těší nespočet milovníků jízdy na in-linech. Jak by ne. Však jde také o nejstarší závod a jeden z největších svátků kolečkových bruslí celé sezóny. Tenhle podnik je totiž pro každého. Bez ohledu na věk, výkonnost, zkušenosti s jízdou...

Pro radost z jízdy i pro body

Na start LifeInLine Tour se prostě může postavit každý – zkušený závodník, profík, či pouhý rekreační bruslař. A bude to pořádná jízda! Závod je totiž už třetím rokem součástí jednoho z nejprestižnějších in-line seriálů vůbec -  German Inline Cup (GIC). A tak se na trati můžete potkat jak s domácí, tak i zahraniční in-line špičkou.

Na LifeInLine Tour se zároveň jede o body do Českého poháru 2018, který 23. září v Opavě zakončí poslední závod - MČR půlmaraton 2018 a Český pohár.

Ani děti nepřijdou zkrátka

Celodenní program na Rohanském náměstí startuje závodem pro nejmenší děti, které jsou na kolečkové brusle ještě malé. Ti na stometrovou trať vyrazí na odrážedlech nebo koloběžkách.

Pro větší bruslaře je připravena trať kilometrová a děti ještě starší si to pak můžou rozdat na trati ještě o dva kilometry delší.

Nejobsazenějším závodem bývá desetikilometrové klání, které nechybí ani letos. Troufnete si?

Na startu i světová špička

Nejatraktivnější pak bude hlavní závod dlouhý jednadvacet kilometrů. Právě ten se jede o body do Českého poháru a seriálu German Inline Cup. A tak můžete být svědky toho, jak svoje síly poměří světová špička.

V posledních ročnících se na start hlavního závodu vedle sebe postavili borci ze Švýcarska, Německa, Velké Británie, Norska, Slovinska, USA a dalších zemí světa. Třeba loňského závodu se zúčastnil Mistr světa z Číny Němec Felix Rijhnen, či bývalý mistr světa z roku 2003 a vítěz loňského Frankfurtského maratonu Alexander Bastidas z Venezuely. Ze známých tváří nechyběl ani Němec Tobias Hecht a samozřejmě kompletní česká špička...

Pokud se na závod necítíte, určitě se přijďte alespoň podívat. Bude to skvělá podívaná.