Vedle špičkových jezdců ze  Švýcarska, Německa, Polska, Gibraltaru, Běloruska, Slovinska a dalších zemí světa se na start German Inline Cupu na pražském Rohanském nábřeží postaví borec z Venezuely  - Alexander Bastidas. Jednatřicetiletý Alexander je bývalý mistr světa z roku 2003 a vítěz letošního Frankfurtského maratonu. Další známou tváří, která zamíří do Prahy, je například průběžný vedoucí závodník GIC -  Tobias Hecht a chybět samozřejmě nebudou také závodníci z české špičky.

PO celou neděli budou připraveny závody jak pro rekreační, sportovní, tak i špičkové závodní bruslaře jakéhokoli věku. Báječná trať na Rohanském nábřeží je připravena pro dětské závodníky na zkrácených okruzích, aby se děti svým rodičům ukázaly několikrát. Závody v hlavním odpoledním půlmaratonu a v závodech Hobby, nebo Open 10, jsou již připraveny na okruhu o délce zhruba 2 700 m, na kterém závodníci projíždí i krátkým tunelem, anebo kolem všech moderních budov, které v posledních letech vyrostly na Rohanském nábřeží jako přehlídka moderní pražské architektury, včetně budov oceněných v odborných soutěžích.

Program začíná od 9.45 krátkou exhibicí – závody na longboardech a potom již pokračuje inline soutěžemi. Pro nejmenší děti je již v 9.50 hodin připraven závod (cca 100 m) na bruslích a následně i na odrážedlech a každé závodící mrně do 5 let vyhrává v cíli sladkou odměnu, ti nejrychlejší i medaili. Starší děti mají na výběr ze dvou délek - 1 km a 3 km v různých věkových kategoriích. Závody dětí jsou rozděleny na soutěže pro neregistrované hobíky v kategorii Hobby a své závody mají i děti, které již vlastní závodní licenci v závodech Open.

Pro dospělé je ještě před polednem v 11.30 připravena přibližně ¾hodinová pohodová trať HOBBY 10 km bez účasti závodních, tedy v oddílech registrovaných bruslařů. Po vyhlášení dopoledních výsledků a ocenění těch, kteří budou závodit během dopoledne, si můžete změřit síly s těmi nejrychlejšími českými a zahraničními jezdci v závodě v půlmaratonu (cca 22 km) anebo v pozdějším OPEN 10 (cca 11 km), kde už startují všichni společně. Půlmaraton nabídne možnost změřit síly s absolutní světovou špičkou v boji i tituly Mistra a Mistryně ČR a o body do ČP a GIC.

e všech závodech je povinné použití helmy, třeba takové, se kterou jezdíte na kole. Bez ní vás organizátoři na závodní trať při soutěžních jízdách nepustí. LifeInLine Tour Praha získala finanční podporu hlavního města Prahy a také Městské části Prahy 8.

Podrobnosti a online přihlášky najdete http://www.lifeinline.cz/cs.

LifeInLine Tour na Rohanském nábřeží připravuje ČT Sport zhruba 20minutový záznam.