V Praze se uskuteční celkem 5 běhů. Vybrat si můžete Petřín, Satalice, Ladronku, Královku nebo ten největší závod – Zlatý běh ve Stromovce.

Ač se bude běhat na více než osmdesáti místech v celém Česku, budou mít závody jedno společně – a to start z éteru Českého rozhlasu Radiožurnál.

Všechny běhy se konají jako oslava celosvětového Olympijského dne, tedy výročí založení Mezinárodního olympijského výboru.

„Mám radost, že zájem o T-Mobile Olympijský běh každoročně stoupá. Za vším stojí jednoduchá myšlenka, že by se každý měl pohnout a jít si zasportovat,“ říká Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru. 

V rámci T-Mobile Olympijského běhu účastníci neběží pouze pro sebe, část ze startovného jde na podporu charitativní činnosti České olympijské nadace. Ta umožňuje sportovat dětem, kterým v tom brání nedostatek finančních prostředků.

Pokud se někdo chce přidat k desetitisícům běžců a přitom nemá možnost startovat na oficiálních závodech, může využít individuální výzvu a díky aplikaci EPP si zaběhnout závod odkudkoliv, ať už na oblíbené trase za domem nebo třeba v zahraničí.