Florbalový svátek. Tak to je turnaj Prague Games, který každoročně promění v červenci naši metropoli v dějiště florbalových zápasů.

A že je tahle mládežnická akce skutečně prestižní záležitostí, dokazuje i to, že se pravidelně do našeho hlavního města sjíždí tisíce florbalových nadějí – jak chlapci, tak i dívky, ve věku do osmnácti let.

Největší zastoupení má Česká republika

Letošní Prague Games, který patří mezi největší světové turnaje vůbec, bude jistě výjimečný. Už jen proto, že vstupuje do svého jubilejního – patnáctého ročníku. A také tím, že ho vůbec poprvé zaštiťují finská, švédská a švýcarská ambasáda.

O tituly se bude hrát ve dvaceti pražských halách a utká se o ně téměř 400 týmů z Německa, Ukrajiny, Finska, Norska, Slovenska, Švédska, Švýcarska, Lotyšska, Nizozemí, Slovinska, Číny. A v neposlední řadě i z celé České republiky, která má zastoupení největší – do turnaje se přihlásilo celkem 208 českých družstev.

Doprovodný program pro účastníky turnaje

Prague Games, který je pro rok 2018 součástí projektu Českého olympijského výboru Česko sportuje, ale není jen o florbalových bitvách. Organizátoři pro účastníky turnaje připravili i zajímavý doprovodný program.

Partnerem akce je totiž i Muzeum hlavního města Prahy, a tak mají mladí talentovaní sportovci jedinečnou příležitost se po prokázání se turnajovým náramkem zdarma podívat třeba právě do Muzea hlavního města Prahy, můžou ale i vystoupat na Malostranskou mosteckou věž, či Staroměstskou mosteckou věž, nebo se seznámit s Podskalskou celnicí na Výtoni.

Pro diváky jsou zápasy zdarma

Diváci a fanoušci jednotlivých týmů nemusí zoufat. Pro ně jsou na oplátku zdarma všechny zápasy. A že se jich chystá! Hrát se totiž bude u dívek ve čtyřech věkových kategoriích – G12, G14, G16 a G18, chlapci jsou dle věku rozděleni do skupin B12, B13, B14, B15, B16, B17 a B18, přičemž nejmladší florbalisté jsou devítiletí.

Tak co myslíte, kdo letos získá titul? Kdo se stane nejlepším střelcem a nejtrestanějším hráčem? Přijďte fandit, buďte svědky památných zápasů. Tahle událost, kterou finančně podporuje i hlavní město Praha, prostě stojí za to!