Po velmi úspěšném prvním ročníku se do Prahy vrací ICF World Ranking Race. Pražská Troja tak přivítá opět závody ve vodním slalomu na světové úrovni.

Nejedná se o Český pohár, ani Světový pohár. Pod názvem World Ranking Race Prague se chystá mezinárodní závod s hvězdným obsazením.

Závod pro všechny

Tentokrát si může porovnat síly s těmi nejlepšími každý, kdo je registrovaný pod ČSK, nebo jinou mezinárodní kanoistickou federací. Stačí se přihlásit, v pátek si vyzvednout číslo, připravit si loď a pádlo a v sobotu vesele vlétnout do kvalifikace. 

Ale pozor, vodní slalom není žádná zábava. Důležité vlastnosti u tohoto vodního sportu jsou především rychlost, síla a psychická odolnost. Cílem závodníků je sjet divokou řeku či umělý slalomový kanál skrze brány, které jsou umístěny tak, aby co nejlépe otestovaly závodníkovy schopnosti.

Překážky

Závodníci musí projet všechny tyto brány popořadě a bez dotyku, jinak dostanou penalizaci. Počet branek se pohybuje od 18 do 25. Pokud jsou brány zeleno-bílé, musí být projety směrem po vodě – povody. Jsou-li červeno-bílé, je nutné je projet směrem opačným, proti vodě – protivody.

A nejsou to jediné překážky, síla a rychlost vody mohou hrát totiž rozhodující roli.

 

Více informací na stránkách akce