Pražané se zúčastní disciplín ve všech 22 nominovaných sportech. Kromě tradičních sportů jako je atletika, basketbal, volejbal či plavání jsou zařazeny sporty méně běžné jako např. badminton, jachting, kolečkové brusle či synchronizované plavání. Na olympiádu byli nominováni nejlepší mladí sportovci z Prahy, jsou to vesměs mistři ČR nebo mistři Prahy své kategorie.

Jednou ze soutěží v rámci ODM je i plavání hendikepovaných. O co nejvíce bodů pro Prahu poplavou čtyři sportovci. Bude mezi nimi i Anežka Floriánková – nadějná plavkyně, která se loni v září zúčastnila paralympijských her v Riu de Janeiro, a Dominik Kurka, který je dvojnásobným držitelem zlaté medaile ze Světových her juniorů z roku 2015.

Své zástupce bude mít pražský výběr i v letos jediné umělecké disciplíně nazvané Krátký film/video. Čtveřice žáků z Domu dětí a mládeže Prahy 6 se pokusí dosáhnout na medaili i v této nesportovní části Her.

Nejlépe se zatím pražský výběr umístil v předchozích dvou letech – na Zimní olympiádě dětí a mládeže 2016 (ODM) v Pardubickém kraji mu patřila druhá příčka, stejně jako na letních Hrách v Plzeňském kraji v roce 2015.

Celkově do Brna přijede 3 605 dětí v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň, sportovní klání budou probíhat na 33 místech v Brně. Hlavní motivací chlapců a dívek je zasoutěžit si a vybojovat co nejlepší umístění pro sebe i svůj kraj. Letní olympiáda dětí a mládeže 2017 potrvá do 29. června.

Průběžné informace budou k dispozici na: http://odm.olympic.cz/.