Festival bude trvat od soboty 16. června do středy 20. června a naleznete jej na Letenské pláni u ulice Milady Horákové. Pro všechny účastníky tu bude připraven také bohatý doprovodný program plný hudby, tance i divadla. „Myslím si, že je to ideální příležitost oslavit konec školního roku a příchod prázdnin nevšedními zážitky. Cílem je hlavně motivovat děti a mladé lidi k pravidelnému pohybu a sportu,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast sportu Petr Dolínek.

Na jednom místě si tak budete moci zkusit pod dohledem odborných trenérů některou ze zhruba padesátky obvyklých, ale i netradičních, sportovních aktivit a dozvědět se informace a tipy ke zdravému životnímu stylu. „Děti tu mají možnost získat inspiraci k tomu, jaký sport by je mohl nejvíce bavit. Potkat se ale mohou i se svými oblíbenými sportovci tváří v tvář,“ dodal Petr Dolínek.

Akce se zúčastní přibližně 40 klubů či domů mládeže ze všech možných odvětví sportu. Zahrát si tu tak budete moci cokoli od golfu po curling. Během pěti červnových dní tu budete mít možnost zhlédnout sportovní a kulturní vystoupení, exhibice, soutěže, besedy se známými a úspěšnými sportovci a říct si o jejich podpis při speciálních autogramiádách. Celý festival je navíc pro všechny zcela zdarma.

Program je k dispozici na: https://prahasportovni.eu/2018/06/18/prazsky-festival-sportu-a-volneho-casu-pokracuje-az-do-stredy/