Představí se více než 200 nejlepších párů tanečního sportu z celé České republiky, které  budou soutěžit o prestižní titul Mistra České republiky v kategoriích Junioři I a II do 14 a 16 let, Mládež do 18 let, Top21 do 21 let, Dospělí do 35 let, Profi a Senioři nad 35 let.

Na soutěžním programu bude samba, cha-cha, paso doble, rumba a jive, dokonalost bude posuzovat porota složená z českých i světových znalců tance.

Soutěžit budou ti nejlepší z celé republiky

Přípravy v tanečních klubech naznačují, že nebude chybět zdravá ctižádost a velké napětí při soutěžním zápolení párů nejen na parketě, ale ani u fanoušků v hledišti, a to zejména českých a moravských tanečních klubů. Účast nejlepších tanečních párů na MČR v prostředí pražské Lucerny zaručuje divákům velmi zajímavou a vzrušující podívanou.

Tanec jako aktivita pro všechny

V průběhu minulých ročníků se podařilo do Lucerny přilákat velké množství tanečních párů z celé republiky, kteří se na tuto tradiční akci rádi vracejí nejen kvůli vysokému kreditu soutěže samotné, ale také kvůli atmosféře sálu Lucerny a publiku. Pořadatel by rád touto akcí veřejnosti přiblížil český taneční sport na špičkové úrovni a současně prezentoval tanec jako jednu z vhodných sportovních volnočasových aktivit pro děti a mládež.