Jen málokterá akce vám nabídne možnost, projít si během jednoho dne Prahu od Petřína, přes Pražský hrad, Letnou, Stromovku, Botanickou zahradu a vše zakončit v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice. A právě na to se mohou účastníci City Cross Run & Walk Prague těšit. Zatímco běžci vystartují v 11:00 hodin z Hellichovy ulice a každý do jednoho bude ukrajovat 16 km dlouhou trasu, turisté budou mít na výběr. Mohou si naložit stejně jako běžci a vystartovat mezi 8 a 9 hodinou ze stejného místa. Nebo začnou až ve Stromovce, odkud vyrazí mezi 9 a 10 hodinou směr Bohnice na 9 km trať.

„Naším cílem je, aby si všichni účastníci, ať už běžci nebo turisté, událost hlavně maximálně užili. Proto je vedeme přes ta nejkrásnější místa Prahy, jejichž nádhera je ještě umocněna podzimními barvami, do kterých je již metropole v polovině října zahalena. Hlavně Letná, Stromovka a vinice v Botanické zahradě hl. m. Prahy jsou opravdu nezapomenutelná místa,“láká na akci Jana Cincibusová z pořádající agentury Sportify.

Stejně jako v minulých letech budou navíc připravena příjemná zpestření na trase. Pravidelně se zde objevují hudebníci, kteří zahrají do kroku (nebo do běhu). Někteří z účastníků neodolají a zastaví se ve vinici sv. Kláry na skleničku místního vína. Na City Cross Run & Walk Prague se zkrátka nikdo nenudí.

V cíli v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice pak mohou všichni načerpat vydanou energii díky širokému výběru stánků s občerstvením, případně tu mohou doplnit své zásoby sportovního vybavení ve stáncích partnerů. Vše završí medailový ceremoniál, který ocení nejrychlejší běžce.

V říjnu 2018 tomu bude přesně 100 let od vzniku republiky. Kde jinde a jak jinak tuto významnou událost oslavit, než právě procházkou přes její hlavní město. A že je to o rok dříve vůbec nevadí. I 99 let je přece krásný důvod k oslavě. Připojte se!

Více informací o akci na www.citycrossrun.cz