Síň slávy totiž nejen prezentuje úspěchy českého hokeje na mezinárodní scéně i v domácích soutěžích i jednotlivce, kteří jako hráči nebo trenéři či funkcionáři ke slávě českého hokeje přispěli. Ale shromažďuje i cenné artefakty – trofeje, historické výzbroje apod., takže představuje jedinečné muzeum. A návštěvníkům nabízí navíc v herní části i zábavu pro celou rodinu.

V části „Historie hokeje v Čechách od založení hokejového svazu v roce 1908 až po současnost“ je například vystavena absolutně první získaná trofej z roku 1911 za vítězství na ME. Zvláštní místo má v expozici pražský hokej. A to ve vitrínách mapujících jednotlivé kluby Prahy působící dodnes i tradiční pražské kluby, které jsou neodmyslitelně spjaty s historií hokeje.

Mezi těmi téměř 150 hokejovými osobnostmi, které byly uvedeny do Síně slávy, nechybí samozřejmě Jaromír Jágr, ale čestnými členy jsou i mnozí dnes již zapomenutí, přesto ve své době slavní, hokejisté. Například Jan Palouš, který reprezentoval mimo jiné na zmíněném evropském šampionátu v roce 1911. A který už roku 1912 navrhoval, aby bylo v nevyužitém Strojnickém paláci Jubilejní výstavy z roku 1891 zřízeno umělé kluziště. – To se stalo až o půl století později: Sportovní hala na Výstavišti byla otevřena 7. března 1962.

Hokejovou současnost si návštěvníci mohou užít „na vlastní kůži“ v herní části Síně slávy. Jsou tu exkluzivní hokejové dovednostní trenažéry - jediné v ČR a stejné jako v Síni slávy NHL v Torontu: střelba na brankáře s tečí, střelba na brankáře na přesnost a rychlost, přesnost přihrávky a slalom s pukem. Zábavu, ale i poučení, poskytují také různé interaktivní instalace. 

Hlavní město Praha je partnerem Síně slávy českého hokeje, záštitu poskytl náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek.