„Čekáme na mráz, který by trval alespoň tři dny, a pak můžeme otevřít,“ uvedla Kateřina Neumannová. „Stále toužíme po tom, že začneme už na Vánoce,“ řekla K. Neumannová. 

Teprve potom lze vytvořit lyžařskou dráhu, která by měřila v základu asi 250 metrů. Při trvalejších mrazech se pak může  dráha rozšiřovat. Bohužel zatím ani předpovědi nenaznačují, že se začne lyžovat.

Školy se už hlásí od října

V loňském roce si přijely běžeckou dráhu vyzkoušet děti z více než 55 pražských základních škol. Ty využívají  méně obsazené dopolední termíny. Letos se  začaly hlásit už od října. Školy mají půjčovné zdarma a k tomu přidává Ski park  také kvalitního instruktora.  Souběžně vychází Ski park Velká Chuchle vstříc i seniorům, kterým nabízí za určitých podmínek půjčovné rovněž zdarma.

Světová premiéra: z plavek na sníh

Ski park V. Chuchle proslul i celou řadou závodů od profesionálních po  amatérské. Tradiční Pražský pohár doplní i novinka Kryathlon, kterou pořádá  Ski park ve spolupráci s Klubem otužilců. Jde vlastně o světovou premiéru závodu, který je plánován na 1. února, kdy se bude plavat cca  200 metrů přes Vltavu, pak se poběží asi pět kilometrů do Ski parku, kde proběhne závod na běžkách. 

Kdy se začne lyžovat?

„Loni jsme vytvořili dráhu v době, kdy bylo dva a půl dne nepřetržitě pod nulou. Rozhodovali jsme se, jak dlouhou dráhu uděláme. Lidé chtěli co nejdelší, my jsme ale raději připravili vyšší vrstvu sněhu a kratší dráhu. Právě díky tomu se jezdilo měsíc i za poměrně nepříznivého počasí,“ řekl Martin Dvořák ze Ski parku Velká Chuchle. „Teď toužíme po mrazech, aby lidé mohli začít s lyžemi už v osm hodin ráno. Konec jezdění je pak ve 21 hodin, a to díky místnímu osvětlení.

Sledujte www.skiparkchuchle.cz