Popularita ženského fotbalu v České republice stále roste a pražská Slavia má navíc velmi úspěšný ženský tým, který se v posledních sezonách výrazně prosazuje právě v Lize mistryň.

Liga mistryň je prestižní fotbalová soutěž pořádaná Evropskou fotbalovou asociací (UEFA) pro nejlepší kluby evropských lig. A Slávistky si podruhé za sebou a potřetí v historii zahrají čtvrtfinále!

Zkušenosti s Bayernem

Soupeřkami našim hráčkám bude tým Bayern Mnichov - jeden z nejlepších německých klubů současnosti. V Lize mistryň se mu ovšem zdaleka nedaří tak, jako Slavii. Ve čtvrtfinále soutěže je teprve podruhé.

Slávistky mají s mnichovskými hráčkami poměrně bohatou zkušenost, za poslední více než čtyři roky spolu sehrály čtyři přípravné zápasy. V únoru 2014 prohrály 0:3, v červenci 2015 Češky vyhrály 2:1. V srpnu 2016 ve Strakonicích přišla prohra 1:5 a naposledy v únoru 2017 prohra 0:3.

Na maximum

Podaří se „sešívanému týmu“ německé soupeřky ve čtvrtfinále Ligy mistryň rozdrtit? Pokud by Slávistky premiérově postoupily do semifinále elitní soutěže, narazí na Barcelonu, nebo norský Kvinner.

Přijďte tedy skvělé české hráčky podpořit! Odveta se uskuteční o týden později v Mnichově.