Podnuselák je tradiční běh, kterým spolek Probuďme Nusle při sportu i nad občerstvením propojuje sousedy, a to napříč čtvrtěmi, věkovými kategoriemi i jazykovými skupinami!

Založená tradice

Od dubna minulého roku se běhá pravidelně každou poslední sobotu v měsíci. Běh se tak posunul do druhého kalendářního roku a stala se z něj pěkná nuselsko-vinohradská stálice, která má stále více příznivců. A má i záštitu hlavního města Prahy, konkrétně radního pro oblast školství, sportu a volného času Víta Šimrala.

Běh pro všechny

Zúčastnit se může úplně každý sportovní nadšenec. Nejsou zde žádné limity, je zkrátka pro zdatné i nezdatné, pokročilé i začátečníky i úplné neběžce. Na věk se také nehledí, žádné kategorie, všichni běží pěkně najednou.

Je to naprosto ideální příležitost, jak něco začít dělat, v tomto případě tedy běhat. V cíli se čeká na všechny a všichni také vyhrávají. A pokud máte doma malé děti, neváhejte je vzít s sebou, za svou účast na poloviční trase si dokonce odnesou pamětní medaili.

Technická náročnost

A jak to vypadá v samotném terénu a na co se můžete připravit? Běží se dva okruhy parkem Folimanka v trase 5 km. Není třeba celou vzdálenost uběhnout, může se kombinovat s chůzí, skupinky i tandemy nejsou žádnou překážkou.

Jeden náročný úsek Podnuselák ale přece jen má. Je to výšlap do schodů. Odměnou za to bude ale krásná vyhlídková pasáž podél hradeb, odkud je vidět až na bájný Vyšehrad.

A kdyby přece jen došlo k nějaké té odřenině, na místě je vždy připraven zdravotník, takže se není čeho bát. Udělejte si tak radost z pohybu a přijďte se vzájemně motivovat, pobavit se a poznat nové sousedy.