Po dvanácti letech velmi intenzivního využívání mladými sportovci bylo již nezbytné provést nové nástřiky finálních povrchů vlastní dráhy včetně lajnování. Dále byl v sektoru pro skok vysoký a oštěp kompletně vyměněn umělý povrchu.

„Mám radost, že běhání bude díky novému povrchu příjemnější, neboť je pružnější, a tak především pro děti zdravější," uvedl Libor Bezděk, ředitel Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy.

Díky této rekonstrukci tak Stadion mládeže získal nejméně na dalších deset let velmi kvalitní sportovní zázemí, které týdně využívá týdně přes tři tisíce dětí a mládeže a zároveň zájemci o rekreační běhání, kterým je stadion volně k dispozici.

„Když jsem se stal radním pro sport, tak jsem slíbil, že budeme sport v Praze podporovat všemi silami. Tento slib se daří plnit a investice do sportovní infrastruktury, ale i peníze pro trenéry, sportovní kluby a akce jsou dnes největší v historii. Považuji to za skvělý vklad pro budoucnost našeho města,“ řekl náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek.

Náklady na rekonstrukci činily 5,5 milionu korun a uhradilo je hlavní město Praha.