Nejdelší trasa Karla Kulleho v délce 70 km vede z Prahy od stanice metra C Háje a je vhodná pouze pro zdatné turisty starší 18 let, kteří mají lékařské potvrzení o zdravotní způsobilosti. První nadšenci se ze startu můžou vypravit už před pátou hodinou ráno.

Už od roku 1966

První „pochodníci“ se do malebné středočeské krajiny vydali 17. dubna roku 1966. Bylo jich, podle dnes již historických údajů, 469.

Původním záměrem, z něhož se po letech vyklubal nejmasovější dálkový pochod s nejdelší nepřerušenou tradicí, bylo pěšky překonat vzdálenost 100 tisíc loktů českých. Dnes si již pochod nedokážeme představit bez botičky - škrpálu jako suvenýru.

Původně byly odměnou stužky. První botička byla kovová a v roce 1973 si ji odneslo 9471 pochodníků. První plastová botička byla suvenýrem na 12. ročníku v roce 1977. Loni se už akce zúčastnilo 21 854 turistů!

Prčice se těší na chodce

Do Prčic, které ve sváteční den ožijí desítkami stánků a atrakcí, které pochodníky vítají v cíli, může vyrazit skoro každý, nejkratší trasy jsou vhodné i pro rodiny  s dětmi, organizátoři myslí i na cyklisty.

Několik tras

Pochod Praha-Prčice nabízí několik tras různých délek. Jsou to například:

  • Trasa označená jako „Dětská“ je určena výhradně pro děti do 15 let v doprovodu nejvýše 2 osob starších 15 let. Tato trasa je dále přístupná osobám nad 60 let věku.
  • Trasa označená jako "Vozíčkářská"je určena výhradně držitelům průkazů TP, ZTP a ZTP/P a jejich doprovodu.
  • Trasa Karla Kulleho (70 km, start Praha – metro Háje) je určena pouze pro vyspělé a zdatné turisty .

Startovné je pro všechny stejné, činí 40 Kč za každého účastníka. Jedinci s tělesnou výškou do 2,5 českého lokte (1 ČL = 0,594 m) a osoby starší 60 let platí snížené startovné 20 Kč.

 

Podívejte se na webové stránky: www.praha-prcice.cz