O Týden sportu je v Praze vždycky zájem

Některá sportoviště nejsou zdarma otevřena po celou dobu Týdne sportu zdarma, tudíž je dobré si ve vybraném areálu zarezervovat místo anebo se alespoň podívat na tento harmonogram. „Největší počet lidí každoročně zaznamenáváme u plaveckých bazénů a zimních stadionů, ale to ještě neznamená, že by lidé měli menší zájem o jiné sporty, protože většina sportovišť mívá každoročně 100% zaplněnou kapacitu,“ říká Martina Alešová z oddělení sportu a volného času Magistrátu hl. m. Prahy.

Přibylo jezdectví a skateboarding

Nabídka sportů a cvičení je opět o něco širší než vloni. „Do letošního ročníku se zapojilo 36 sportovišť, o 3 více než minulý rok, a tím se také rozšířila nabídka sportů o skateboarding, tenis a jezdectví,“ dodala Martina Alešová. Ze sportů si tak návštěvníci mohou mimo jiné vyzkoušet například baseball, beachvolejbal a stolní tenis. Ze cvičení je na výběr z mnoha stylů, od spinningu, přes power jógu, pilates či taebo až po zumbu.

Která sportoviště například otevírají?

Pro náruživé bruslaře se otevře během Týdne sportu zdarma několik zimních stadionů, například Nikolajka, Hvězda, Kobra, Incheba Arena a USK Praha – Hasa. Další ledové plochy budou zdarma na Gutovce, v Ice Areně Letňany a SC Jarov. Kdo by si zdarma chtěl vyzkoušet jezdectví, měl by si co nejdříve zarezervovat místo u jezdecké společnosti Ctěnice anebo Zmrzlík.

Lezení po stěnách a boulderech nabízí zdarma například Lezecké centrum Smíchoff, Boulder v Síti, Sportcentrum Evropská anebo Gutovka. Skateboarding se do seznamu dostal díky spolupráci s Mystic Sk8parkem Štvanice. Nejrůznější druhy cvičení nabízí Spinning Arena v Myslíkově ulici. Zaplavat zdarma si můžete na plaveckém stadionu Slavia, Podolí či v Tyršově domě. Seznam všech pražských sportovišť najdete zde.

Více informací o celé akci najdete na www.prahasportovni.cz.