Začít s hokejem je ideální okolo čtyř až pěti let věku dítěte. Podle odborníků by to nejpozději mělo být mezi rokem šestým až osmým.

Hokej je týmový sport plný zábavy s kamarády. Důraz je kladen na pestrost tréninků, malý hráč si tím pádem osvojí i základy jiných sportů jako třeba atletika, gymnastika. Naučí se i chování v kolektivu a zodpovědnosti. Rozhodně se tedy nejedná o jednostrannou zátěž a dril.

Dětem se věnují profesionální trenéři

HC Hvězda sídlí v Praze 6, kousek od metra Bořislavka. Nabízí tréninky všem věkovým kategoriím. Momentálně vypisuje nové třídy pro nejmenší děti. Věnovat se jim budou kvalifikovaní profesionální trenéři, kteří se sami neustále vzdělávají prostřednictvím účastí na kempech zahraničních expertů.

Praha podporuje sportující děti

Dlouhodobá historie českého hokeje ukazuje, že ti nejlepší hráči začínali v drtivé většině v „malých“ klubech, kde pro vlastní rozvoj měli celou řadu výhod. Dejte i vy svému dítěti šanci zdravě se vyvíjet.

Klub má podporu hlavního města Prahy a městské části Praha 6 právě pro práci s dětmi a mládeží. Pro nejmenší hokejisty je připravena výstroj na půjčení zcela zdarma a klubové příspěvky nejsou nijak vysoké - 1. třída 500 Kč/měsíčně.

Vyzkoušejte si trénink

Pokud si nejste jisti, zda je hokej tím pravým sportem pro vaši ratolest, je tu možnost přijít se podívat a trénink si vyzskoušet. Budete potřebovat (pokud máte vlastní, pokud ne, zapůjčí vám tu): brusle, chrániče na kolena a lokty, přilbu a zimní rukavice.

 

Podívejte se na webové stránky: www.hokejhvezda.cz